Meséltem már, hogy gyakorlatilag bármilyen zöldséget megetetek a gyerekekkel krémleves formájában?!
Az a “trükköm”, hogy a levesbetétet/feltétet ők szórhatják a saját tányérjukba. Ezzel aztán olyan vígan elvannak, hogy nem kell noszogatni őket az evésre.

Hozzávalók:
- 3 édesburgonya megtisztítva, felkockázva
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma, szeletelve
- alaplé vagy víz
- só
A tálaláshoz:
- füstölt chili-pehely (ettől én függő vagyok)
- frissen őrölt bors
- apróra vágott friss rozmaring
+ néhány maréknyi hántolt, sótlan napraforgómag, serpenyőben megpirítva
Elkészítése:
- kevés vajon üvegesre pároltam a hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát is
- az édesburgonya kockák is a fazékba kerültek, annyi alaplé társaságában, hogy az ellepje őket
- sóztam, fedő alatt puhára főztem
- serpenyőben megpirítottam a hántolt, sótlan napraforgót
- pürésítettem a levest, igazítottam kicsit az állagán és forraltam rajta mégegyet
Tálaláskor apróra vágott friss rozmaringgal díszítettem, füstölt chili-pehellyel, frissen őrölt borssal megszórtam.