A kedvenc ételeim sokszor kevés nettó munkával járnak...
Elég bekészíteni őket a sütőbe, aztán meg is lehet felejtkezni róluk egy jó időre. Persze ez az étel olyan jó illattal öntötte el a konyhát, hogy alig bírtam kivárni az ebédidőt.
Hozzávalók:
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 1 kisebb fej hagyma, felkarikázva
- 1 burgonya, felkockázva
- 1 batáta, felkockázva
- 1 szál kolbász, felkarikázva
- 2 pulykacomb
- só, bors, paprika
Elkészítése:
1. A tál alján egyengesd el a savanyú káposztát, szórd rá a kolbászt és a zöldségeket.
2. A pulykacombokat irdald be, szórd meg borssal és pirospaprikával és óvatosan sózd (a káposztától elég sós lesz amúgy is). Masszírozd a combokba a fűszereket.
3. Helyezd a combokat a káposztaágyra, fedd le, és 150 fokon 3,5 órán keresztül süsd készre.
Jót tesz neki, ha a sütés végén még kicsit rápirítasz grillfokozaton 10 percet, magasabb hőfokon.