Egy főre nem szeretek főzni. Ha van "közönség", akkor az persze más.
Ma éppen egyedül töltöttem a nap nagy részét, és gyors, könnyű kis ebédre vágytam, ami a következőképp alakult:
Hozzávalók:
- 1 kisebb alma
- 1 kisebb cékla
- 1 főtt tojás
- 1 szelet füstölt lazac
- 2 ek görög joghurt
- 1 kk majonéz
- só
- frissen facsart citromlé
- 1 marék pirított dió
Elkészítése:
1. Tedd fel főni a tojást.
2. Reszeld le az almát és a céklát, keverd össze a majonézzel, sóval és a görög joghurttal.
3. Kanalazd a salátát egy tányérra, szórd rá az aprított diót, rendezd el mellette a felkarikázott főtt tojást és a csíkokra vágott lazacot (ez utóbbit öntözd meg egy kis citromlével is).