Szeretitek a lóbabot?
A neve alapján engem nem hozott kísértésbe, de ez a gyönyörű zöld szín láttán egészen biztos voltam benne, hogy valami az én konyhámban is készülni fog belőle...
És hogy mi lett a végeredmény?
Ez a szépséges, pofonegyszerű saláta.
Hozzávalók:
A salátához:
- egy közepes cékla, lereszelve
- néhány salátalevél
- 4 szem retek, csíkokra vágva
- friss bazsalikomlevelek, felaprítva
- feta, felkockázva
- 250 g friss lóbab
- 2 szál újhagyma, felaprítva
Az öntethez:
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- só
- bors
- olivaolaj
- balzsamecet
- pár csepp citromlé
- 1 kiskanálnyi dijoni mustár
- méz
Elkészítése:
A lóbabokat forrásban lévő, sós vízbe dobtam, majd 3 perccel később jeges vízbe költöztettem őket. (Amíg főtt, hallani lehetett, ahogy a héjuk szétpattant, amin én remekül szórakoztam...)
Ezután könnyedén ki tudtam nyerni a babokat a héjukból, aztán összekevertem őket a saláta többi hozzávalójával, majd meglocsoltam az egészet az öntettel.
Végül pirított hajdinát és magvakat szórtam a finomságra.