egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

nálészáj

Mézeskalács

2017. december 01. - Nálészáj

Sok-sok felejthetetlenül sikertelen próbálkozás után az alábbi, Csilla barátnőmtől kapott recept után rájöttem, hogy mézeskalácsot sütni nagyon jó!  

A tészta könnyen kezelhető, a kalácsok finomak és szépek is. Annyira, hogy idén még az ablakot is mézesekkel dekoráltam ki. A helyes kis házikók nem csak a szemünket gyönyörködtetik, de illatoznak is. 

 20171129-dsc_4696.jpg

Bevallom, ennek az adagnak csak a felét szoktam megsütni egyszerre, azt viszont elég gyakran. Még el sem kezdődött az advent, de nálunk két sütésnyi már eltűnt ...

 24271230_10214551175313082_396834980_o.jpg

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 3  tojás
  • 25 dkg méz
  • 2-2 kk őrölt gyömbér, fahéj, szegfűszeg, ánizs, frissen reszelt narancshéj
  • 1 kg liszt 
  • 3 kk szódabikarbóna

 

Elkészítése:

1. Összefőzöm a mézet és a fűszereket

2. Hozzáadom a vajat, addig keverem, míg kihül

3. A tojásokat felverem a cukorral, hozzáadom a szódabikarbónás lisztet, végül eldolgozom benne a mézes vajat

4. Légmentesen lezárva egy éjszakát a hűtőben pihentetem

 

Másnap kinyújtom, kiszaggatom, közepes hőfokon aranysárgára sütöm. (Nálam ez 170 fokon kb. 20 perc)

 

20171129-dsc_4687.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr713408981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása