Van az úgy, hogy a hét vége felé akad még mindenféle zöldségből egy kevéske a hűtőben. Tényleg csak annyi, hogy külön-külön nem sok hasznát venném egyiknek sem.
Ilyenkor persze beindul a fantáziám, hogy miként is lehetne megmenteni ezeket a hozzávalókat.
Ma szerintem elég jól megoldottam ezt a feladványt.
A köret hozzá fűszeres sült batáta lett.
Hozzávalók:
- 1 kis fej hagyma, felkockázva
- 5-6 szem koktélparadicsom, negyedelve
- 3 csiperkegomba, felkarikázva
- 2 nagy marék fodroskel megtisztítva, felaprítva
- 100 g hajdina
- 4 pritaminpaprika
- 2 ek fetasajt
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
1. Forralj vizet, és 15 perc alatt főzd meg a hajdinát.
2. Forró serpenyőben nagyon kevés vajon pirítsd meg a hagymát és a gombát, add hozzá a paradicsomot és a fodros kelt is. Ha a zöldségek kellően megpuhultak, keverd el őket a fetával.
3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vágd le a paprikák kalapját és szabadítsd meg őket a magoktól.
4. A kész hajdinát add a zöldségekhez, ízesítsd egy kevés frissen őrölt borssal majd a kész egyveleggel töltsd meg a paprikákat. A kalapokat helyezd vissza rájuk.
5. Kb 40 percig ízlésed szerint süsd meg őket, akár az is elég, ha csak egy kicsit megfonnyadnak.
-