egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

nálészáj

Granola

2017. április 02. - Nálészáj


Egy időben rendre felhúztam magamat, mikor müzlit szerettem volna venni.  

Kifejezetten bosszantott az összetételük, a "jó" müzlik csillagászati ára, és legfőképpen az, hogy némelyikük tele van cukorral. Félreértés ne essék, a minőséget nyilván meg kell fizetni, és nincs semmiféle "cukorparám", mégis inkább áttértem a saját készítésű granolára, ami - szerénytelenség nélkül kijelenthetem - simán veri a bolti verziókat.

Az alapja nálunk mindig  legalább 2 bögrényi zabpehely, az aktuális összetételét pedig a család ízlése és a kamránk feltöltöttségi szintje alakítja ki.

Mehetnek bele sózatlan olajos magvak (dió, földimogyoró, tökmag, napraforgó, kesudió, mandula, törökmogyoró), őrölt fűszerek (fahéj, szegfűszeg, ánizs), kókuszolaj, méz, de akár kókuszreszelék vagy lenmag is. 

fullsizerender-6.jpg 

Elkészítése:

1. Egy nagy tálban keverd össze az ízlésed szerinti száraz hozzávalókat, fűszereket.

2. Adj hozzá kb. 2 ek kókuszolajat és ugyanannyi mézet, dolgozd össze.

3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezd el egyenletesen a keveréket, süsd kb. 10-15 percig, 180 fokos sütőben, míg aranybarna nem lesz.

Közben néha mindenképp forgasd át, hogy egyenletesen barnuljon.

 

Ha szeretnéd még tovább tuningolni, a végén adj hozzá mazsolát, aszalt gyümölcsöket.

(Állítólag) néhány napig eláll zárt üvegben. Nálunk szerencsére nem adottak a körülmények ennek a tesztelésére: akkor is hamar elfogy, ha ipari mennyiséget készítek belőle ...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr9512385113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.04.04. 23:10:33

Kókuszolaj helyett mi almalevet öntünk hozzá. A magokat szerintem jobb külön egy serpenyőben megpirítani és a végén hozzáadni áfonyával, mazsolával és egyéb aszalt gyümölcsökkel együtt.

Nálészáj · https://www.facebook.com/Nálészáj-372426336422071/ 2017.04.10. 21:57:35

Mindkettő szuper ötlet, szerintem az almaleveset hamarosan ki is próbálom, köszi!
süti beállítások módosítása