Hazudnék, ha azt mondanám, nem cikáztak kérdőjelek a fejem felett, amikor először vállalkoztam cukkini-spagetti készítésére.
Aztán villámgyorsan elszállt mindenféle kételyem.
Jelen állás szerint egy kis kézi zöldségspirálozóval oldom meg a feladatot, ami sajnos csak a cukkinit viszi. De ha ilyen nagy marad a rajongás, hamarosan be kell szereznem valami profibb szerkentyűt.
Minden jel arra mutat ugyanis: a cukkini-spagetti megunhatatlan.
Hozzávalók (1 főre):
- 1 zsenge cukkini
- 1 zsenge répa
- fél citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 ek lágy kecskesajt
- só, bors, chilipehely
- néhány friss mentalevél
- olivaolaj
Elkészítése:
1. A zöldségspirálozó segítségével készítsd el a "tésztát" a répából és a cukkiniből, majd kicsit sózd meg. (Nekem a répát zöldséghámozó segítségével sikerült spagetti-szerűre faragnom)
2. Egy serpenyőben kevés forró olivaolajon futtasd meg a fokhagymát, majd dobd rá a zöldségeket.
3. Facsard rá a fél citrom levét, szórj rá sót, borsot, hintsd meg a chilivel és apróra vágott mentával, óvatosan keverd össze.
4. Elég csak pár percig a serpenyőben tartanod, hogy kicsit felforrósodjon: főzésre, pirításra gyakorlatilag semmi szükség.
5. Tálaláskor szórj rá kecskesajt-falatkákat, reszelj rá egy kis citromhéjat.
Legközelebb kap majd megy kis pirított fenyőmagot is a tetejére.