Micsoda szerencse, hogy a bárányok hallgatnak!
Ezeknek a jószágoknak itt a képen van is miről.
Történt ugyanis, hogy amikor szezámmaggal igyekeztem véget vetni a szemtelenkedésüknek ... nos ... akkor bizony kicsúszott a számon egy-két cifrább megjegyzés.
Hozzávalók:
- 400 g liszt (nálam 200 g TK rozsliszt + 200 g TK búzaliszt)
- 200 g vaj, felkockázva
- 1 ek só
- 200 g reszelt sajt
- 200 g cottage cheese
A tetejére:
- 100 g reszelt sajt
- 1 felvert tojás
szezámmag, hagymamag, tökmag, napraforgómag vagy egész mákszemek
Elkészítése:
1. A hozzávalókat egy tálban gyúrd össze, nem is kell pihentetned.
2. Nyújtsd ki a kapott tésztát kb. 5 mm-es vastagságúra.
3. Szaggasd ki a formákat, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
4. Kenegesd meg a báránykákat tojással, szórd meg őket reszelt sajttal.
Ha kedved tartja, készíts nekik szemet fekete szezámmagból vagy hagymamagból, esetleg mákszemekből.
Ha még mindig szöszölhetnéked van, hántolt tökmagból vagy napraforgómagból füleket is tehetsz rájuk.
5. 170 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd meg őket.