egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

nálészáj

Sajtos báránykák

sajtos rudacskák helyett

2016. november 29. - Nálészáj

Micsoda szerencse, hogy a bárányok hallgatnak!

Ezeknek a jószágoknak itt a képen van is miről.

Történt ugyanis, hogy amikor szezámmaggal igyekeztem véget vetni a szemtelenkedésüknek ... nos ... akkor bizony kicsúszott a számon egy-két cifrább megjegyzés.

 

 dsc_0919.jpg

Hozzávalók:

  • 400 g liszt (nálam 200 g TK rozsliszt + 200 g TK búzaliszt)
  • 200 g vaj, felkockázva
  • 1 ek só
  • 200 g reszelt sajt
  • 200 g cottage cheese

 

A tetejére:

  • 100 g reszelt sajt 
  • 1 felvert tojás

szezámmag, hagymamag, tökmag, napraforgómag vagy egész mákszemek

 

Elkészítése:

1. A hozzávalókat egy tálban gyúrd össze, nem is kell pihentetned.

2. Nyújtsd ki a kapott tésztát kb. 5 mm-es vastagságúra. 

3. Szaggasd ki a formákat, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Kenegesd meg a báránykákat tojással, szórd meg őket reszelt sajttal. 

Ha kedved tartja, készíts nekik szemet fekete szezámmagból vagy hagymamagból, esetleg mákszemekből.

Ha még mindig szöszölhetnéked van, hántolt tökmagból vagy napraforgómagból füleket is tehetsz rájuk.

5. 170 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd meg őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8112008336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása