Lassan egy éve tanulok lengyelül. Egy szívemnek igen kedves tanárnő tanácsára elkezdtem összekötni a kellemeset a hasznossal: (elsősorban) nyelvtanulási céllal lengyel gasztroblogokat olvasok. Azt persze nem állítom, hogy mindent értek a receptekből, de inspirációnak épp elég ennyi is. A dolog hátulütője, hogy folyamatasan éhes vagyok, miközben azzal hitegetem magam, hogy tanulok...
Így bukkantam a www.kwestiasmaku.pl oldalon egy hasonló receptre:
Hozzávalók:
A páchoz
- görög joghurt
- só
- bors
- harissa
- füstölt chilipehely
- mustár
- fahéj
A dresszinghez:
- dióolaj (ezúton is millió köszi érte, Filip! :) )
- frissen facsart narancs- és citromlé
- só
- bors
- chilipehely
- mustár
- méz
- frissen őrölt bors
- fahéj
A salátához
- 1 csinos csirkemellfilé, vastag szeletekre vágva
- 3 maréknyi rukkola
- 2 narancs
- 1 nagy marék dió
- 1/2 gránátalma
Elkészítése:
- Bekevertem a pácot, belehelyeztem a csirkemell szeleteket
- Összeállítottam a dresszinget
- Megpirítottam a diót
- Meghámoztam és felvágtam a narancsokat
- Grillezni kezdtem a húst
- Megtisztítottam a gránátalmát, pont addig szöszöltem vele, míg megsült a csirkemell
- A kész húst falatnyi darabokra vágtam
- A tányérra helyeztem a rukkolát, rá a narancsot és a csirkefalatokat, megöntöztem a dresszinggel, rászórtam a diót és a gránátalmát