A nagy hidegnek és a rossz levegőnek köszönhetően velem bizony előfordul, hogy legszívesebben ki sem mozdulnék itthonról. Ilyenkor aztán, ha csak tehetem, teljes gőzzel pusztítom a hűtő és a fagyasztó tartalmát, aminek eredménye ez az alábbi étel is.
Csempésztem bele egy maréknyit a saját készítésű szárított paradicsomomból, ami szinte ropogósan szárazra sikeredett. Ennek ellenére isteni finom és pár percre megidézi a nyarat. Pont erre volt szükségem. No és persze egy olyan gyorsan elkészíthető ételre, mint ez.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag fagyasztott garnéla
- 1 csomag bébispenót
- 2 dl alaplé
- parmezán
- tagliatelle
- szárított paradicsom
só, bors, szerecsendió
fenyőmag
Elkészítése:
1. Tedd fel főni a tésztát. (A főzővízbe teheted a szárított paradicsomot is, ha Tiéd is olyan csontszáraz, mint az enyém.)
2. Egy serpenyőben kevés vajon párold puhára a felaprított hagymát, majd add hozzá a szeletelt fokhagymákat és fonnyaszd meg a spenótot is.
3. Öntsd fel az alaplével, főzd egy percig, majd turmixold össze.
4. Mehet vissza az egész a serpenyődbe, de már a garnéla társaságában, hogy még pár percig főzhesd és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
5. Időközben al dente lett a tagliatelle? Szűrd le, forgasd össze a mártással, reszelj rá parmezánt.
6. Piríts egy másik serpenyőben fenyőmagot, és szórd meg vele a tésztát.
Jó étvágyat hozzá!