A projekt folytatódik: sütőtököt sütőtökkel.
Kevertem már kávéba, sütöttem belőle pogácsát és muffint, felhasználtam turmixba és természetesen a leves sem maradt el.
Már éppen ideje volt kikísérletezni egy főételt is.
Íme:
Hozzávalók:
- 200 g liszt (nálam 100 g TK rozsliszt, 50 g TK búzaliszt, 50 g barna rizsliszt kombója)
- 80 g vaj
- 4 tojás
- 1 doboz tejföl
- 1 fej lilahagyma
- fél póréhagyma
- 5 szelet sütőtök, megsütve
- császárszalonna (kevés is elég, csak az ízéért, mutatóba)
- egy marék reszelt sajt
- só, bors, zsálya, kurkuma, szerecsendió
Elkészítése:
1. A tésztához gyúrd össze a vajat, 1 tojást és a lisztet egy csipetnyi sóval és 2 ek tejföllel, majd tedd a hűtőbe kb 30 percre.
2. Botmixerrel pürésíts 4 szelet sütötököt a maradék tejföllel, 3 tojással. Kerüljön bele só, bors, szerecsendió, kurkuma és zsálya is.
3. Az utolsó szelet sütőtököt kockázd fel, vágd vékony karikákra a hagymákat és keskeny csíkokra a császárszalonnát.
4. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, terítsd be vele a piteformát.
5. A tésztára szórd rá egyenletesen 3. pontban felsoroltakat, öntsd nyakon a sütőtökös masszával és szórd meg sajttal.
6. 200 fokon (alsó-felső sütéssel) 40-45 perc alatt gyönyörű aranybarnára sül.
Fogyaszthatod hidegen is, melegen is.