Ha van valami, amit kifejezetten nem szeretek sütni, az a palacsinta.
Készítésénél rendszerint azt a sunyi kis trükköt alkalmazom, hogy bekeverek egy NAGY adag tésztát, aztán a férjemre bízom a többit. Nem is látni a konyha környékén olyankor , kivéve, ha az elrontott darabokra vadászok.
Mert azok a legfinomabbak. :)
Pár napja kíváncsiságból vettem gesztenyelisztet. Halvány elképzelésem sem volt róla, mihez kezdek majd vele, de birizgálta a fantáziámat: nem tudtam otthagyni.
Végül ez sült ki belőle...
Hozzávalók:
- 180 g gesztenyeliszt
- 5 tojás
- 3 dl szóda
- 3 dl tej
- 1 ek kókuszolaj
- csipetnyi só
Elkészítése:
1. Ha olyan lusta vagy, mint én: tedd az összes hozzávalót nyugodtan egyszerre a turmixgépbe és keverd ki azzal.
2. Hagyd a tésztát állni legalább fél órát, különben szakad, és túl vékony lesz.
3. Kevés kókuszolajjal kend ki a palacsinasütődet, majd forrósítsd fel.
4. A hagyományos eljárással sütheted is a palacsintákat.
________
Nekem a turmixból a tészta adagolása is valahogy ügyesebbnek tűnik, nem csak a bekeverése.