egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

nálészáj

Sült libacomb

fokhagymás-petrezselymes burgonyával

2016. november 14. - Nálészáj

Rendkívül mutatós és finom, ezt sem kell túlbonyolítani. A hús omlós, a bőre ropogós, néhány éttermi verzió elbújhat mögötte

Nálunk különlegesebb alkalmakkor kerül bevetésre, és annyira jó, hogy nem kell mellette ácsorogni! 

 14993331_1244813275577652_171952214879629960_n.jpg

Hozzávalók:

  • 4 libacomb (ha  szükséges, szemöldökcsipesszel még remekül kozmetikázható)
  • 2 db alma, kimagozva, negyedelve
  • 2 db hagyma megtisztítva, félbevágva
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • só, bors

 

A körethez:

  • néhány szem burgonya
  • 3 duci fokhagymagerezd
  • 1 csokor friss petrezselyem

 

Elkészítése:

1. A combokat éles késsel kicsit vágd be, majd masszírozd meg őket jó alaposan sóval, borssal.

2. A kacsasütőbe öntsd bele a bort, dobd bele az almát és a hagymát, majd helyezd rájuk a combokat.

3. Mehet a sütőbe, 150 fokon kb. 3,5 órára. Ha nem lennél elégedett a színével, a végén fedő nélkül piríts rá nagyobb hőfokon.

_____

A köret elkészítése:

1. Kockázz fel néhány szem krumplit, helyezd őket egy mélyebb tepsibe.

2. A libasült kisült levéből kanalazz a krumplira kb. 2 merőkanálnyit. 

3. Sózd és keverd össze, majd zárd le a tepsit alufóliával és tedd a sütőbe kb. egy órányit a libasült mellé.

4. Ha megpuhult, keverd össze az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr3111958607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása