Rendkívül mutatós és finom, ezt sem kell túlbonyolítani. A hús omlós, a bőre ropogós, néhány éttermi verzió elbújhat mögötte
Nálunk különlegesebb alkalmakkor kerül bevetésre, és annyira jó, hogy nem kell mellette ácsorogni!
Hozzávalók:
- 4 libacomb (ha szükséges, szemöldökcsipesszel még remekül kozmetikázható)
- 2 db alma, kimagozva, negyedelve
- 2 db hagyma megtisztítva, félbevágva
- 1,5 dl száraz fehérbor
- só, bors
A körethez:
- néhány szem burgonya
- 3 duci fokhagymagerezd
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítése:
1. A combokat éles késsel kicsit vágd be, majd masszírozd meg őket jó alaposan sóval, borssal.
2. A kacsasütőbe öntsd bele a bort, dobd bele az almát és a hagymát, majd helyezd rájuk a combokat.
3. Mehet a sütőbe, 150 fokon kb. 3,5 órára. Ha nem lennél elégedett a színével, a végén fedő nélkül piríts rá nagyobb hőfokon.
_____
A köret elkészítése:
1. Kockázz fel néhány szem krumplit, helyezd őket egy mélyebb tepsibe.
2. A libasült kisült levéből kanalazz a krumplira kb. 2 merőkanálnyit.
3. Sózd és keverd össze, majd zárd le a tepsit alufóliával és tedd a sütőbe kb. egy órányit a libasült mellé.
4. Ha megpuhult, keverd össze az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel.