egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

nálészáj

Fehérborban párolt zsályás pulykamell

a család kedvence, ami szinte szempillantás alatt elkészül

2016. október 31. - Nálészáj

 

14729367_1226257424099904_5472777368573545455_n.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulykamell, rusztikus csíkokra vágva
  • vaj (nálam ghee) a sütéshez
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • fél citrom leve
  • teljes kiőrlésű liszt
  • só, frissen őrölt bors, zsálya

 

 

Elkészítése:

1. A pulykamell-csíkokat sózd, borsozd, kevés lisztben hempergesd meg.

2. Forró vajon mindkét oldalukat pirítsd meg, hogy szép színt kapjanak, aztán vedd lejjebb a hőfokot.

3. Locsold meg őket citromlével és fehérborral, szórj rájuk zsályát.

4. Hagyd, hogy megpuhuljon a hús és elpárologjon a bor. 

_______

Amíg a hússal molyolsz, főzz mellé tarkarizst, mert az igen passzol hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr2011917855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása