Első blikkre furcsának tűnik? Pedig nagyon finom.
A lányom kifejezetten örömmel veszi, ha elkészítem. Nem csak az íze miatt, hanem azért, mert "rózsaszín". :)
Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 db hagyma
- 2 kisebb cékla
- 1 db alma
- 1 db krumpli
- kókuszolaj
- só, bors, szerecsendió és tejszín ízlés szerint
A tálaláshoz:
- Mandulalapocskák
Elkészítése:
1. Kókuszolajon futtasd meg a felkockázott hagymát.
2. Add hozzá az almát és a zöldségeket, párold őket pár percig, hadd szokjanak össze. :)
3. Öntsd fel vízzel (ha van alapleved, akkor nyilván inkább azzal...)
4. Ha a zöldségek megpuhultak, pürésítsd egy kis tejszín társaságában.
5. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és hagyd még egyet rottyanni a tűzhelyen.
6. Forró, száraz serpenyőben pirítsd meg nagyon odafigyelve a mandulalapocskákat és szórd rá őket tálaláskor a káprázatos színű levesre.