egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

nálészáj

Palacsinta gesztenyelisztből

2016. november 02. - Nálészáj

Ha van valami, amit kifejezetten nem szeretek sütni, az a palacsinta. Készítésénél rendszerint azt a sunyi kis trükköt alkalmazom, hogy bekeverek egy NAGY adag tésztát, aztán a férjemre bízom a többit. Nem is látni a konyha környékén olyankor , kivéve, ha az elrontott darabokra vadászok. Mert azok…

Tovább

Fehérborban párolt zsályás pulykamell

a család kedvence, ami szinte szempillantás alatt elkészül

      Hozzávalók: 0,5 kg pulykamell, rusztikus csíkokra vágva vaj (nálam ghee) a sütéshez 1,5 dl száraz fehérbor fél citrom leve teljes kiőrlésű liszt só, frissen őrölt bors, zsálya     Elkészítése: 1. A pulykamell-csíkokat sózd, borsozd, kevés lisztben hempergesd meg. 2. Forró…

Tovább
süti beállítások módosítása