egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

Kecskesajtos spagetti cukkiniből

citrommal és mentával

2017. április 10. - Nálészáj

Hazudnék, ha azt mondanám, nem cikáztak kérdőjelek a fejem felett, amikor először vállalkoztam cukkini-spagetti készítésére.

Aztán villámgyorsan elszállt mindenféle kételyem.

Jelen állás szerint egy kis kézi zöldségspirálozóval oldom meg a feladatot, ami sajnos csak a cukkinit viszi. De ha ilyen nagy marad a rajongás, hamarosan be kell szereznem valami profibb szerkentyűt.

Minden jel arra mutat ugyanis: a cukkini-spagetti megunhatatlan.

fullsizerender-7_1.jpg

Hozzávalók (1 főre):

  • 1 zsenge cukkini
  • 1 zsenge répa
  • fél citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 ek lágy kecskesajt
  • só, bors, chilipehely
  • néhány friss mentalevél
  • olivaolaj

 

 

Elkészítése:

 1. A zöldségspirálozó segítségével készítsd el a "tésztát" a répából és a cukkiniből, majd kicsit sózd meg. (Nekem a répát zöldséghámozó segítségével sikerült spagetti-szerűre faragnom)

2. Egy serpenyőben kevés forró olivaolajon futtasd meg a fokhagymát, majd dobd rá a zöldségeket.

3. Facsard rá a fél citrom levét, szórj rá sót, borsot, hintsd meg a chilivel és apróra vágott mentával, óvatosan keverd össze.

4. Elég csak pár percig a serpenyőben tartanod, hogy kicsit felforrósodjon: főzésre, pirításra gyakorlatilag semmi szükség.

5. Tálaláskor szórj rá kecskesajt-falatkákat, reszelj rá egy kis citromhéjat.

 

Legközelebb kap majd megy kis pirított fenyőmagot is a tetejére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr3712415545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2017.04.13. 12:11:08

Nagyon guszta! Muszáj lesz megcsinálni. :o)

Nálészáj · https://www.facebook.com/Nálészáj-372426336422071/ 2017.04.15. 06:32:09

@Attilajukkaja: Örülök, hogy tetszik! :) Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Attilajukkaja 2017.04.26. 09:36:58

@Nálészáj:
Megcsináltam! Meglepően finom lett. :o)
Kicsit babrás a zöldségek vékonyra szeletelése, nekem a spirálozó nem vállt be. De érdemes volt bajlódni vele! Hogy laktatóbb legyen, sült tofut is tettem rá a kecskesajt mellé a tetejére.
Utána mascarponés császármorzsa volt friss "eperlekvárral", így egy laktató és teljes ebédet sikerült felszolgálnom.
Még egyszer köszi az ötletet!

Nálészáj · https://www.facebook.com/Nálészáj-372426336422071/ 2017.10.20. 11:51:25

Tyű, valamit csúnyán elbénáztam, csak most látom a kommentedet, Attilajukkaja! (Mondjuk nem is vagyok valami aktív itt mostanság, szó se róla...)
Nagyon köszönöm a visszajelzést, mérhetetlenül örülök neki! :) Nem semmi, ahogy felturbóztad, szuper ötlet!

Attilajukkaja 2017.10.20. 12:07:40

@Nálészáj:
Nem bénáztál el semmit, mert nem is vártam tőled választ. :o)
Én is örülök, hogy tetszett a tofus ötletem! Éppen az volt otthon. ;o) Még egyszer köszi a receptet!