egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

Savanyúkáposzta ágyon sült pulykacombok batátával

2017. március 16. - Nálészáj

A kedvenc ételeim sokszor kevés nettó munkával járnak...

Elég bekészíteni őket a sütőbe, aztán meg is lehet felejtkezni róluk egy jó időre. Persze ez az étel olyan jó illattal öntötte el a konyhát, hogy alig bírtam kivárni az ebédidőt.

fullsizerender-3_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 1 kisebb fej hagyma, felkarikázva
  • 1 burgonya, felkockázva
  • 1 batáta, felkockázva
  • 1 szál kolbász, felkarikázva
  • 2 pulykacomb
  • só, bors, paprika

 

Elkészítése:

1. A tál alján egyengesd el a savanyú káposztát, szórd rá a kolbászt és a zöldségeket.

2. A pulykacombokat irdald be, szórd meg borssal és pirospaprikával és óvatosan sózd (a káposztától elég sós lesz amúgy is). Masszírozd a combokba a fűszereket.

3. Helyezd a combokat a káposztaágyra, fedd le, és 150 fokon 3,5 órán keresztül süsd készre.

Jót tesz neki, ha a sütés végén még kicsit rápirítasz grillfokozaton 10 percet, magasabb hőfokon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8912343033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.