egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

Hajdinás zöldségekkel töltött paprika fetával

2017. március 16. - Nálészáj

Van az úgy, hogy a hét vége felé akad még mindenféle zöldségből egy kevéske a hűtőben. Tényleg csak annyi, hogy külön-külön nem sok hasznát venném egyiknek sem.

Ilyenkor persze beindul a fantáziám, hogy miként is lehetne megmenteni ezeket a hozzávalókat.

Ma szerintem elég jól megoldottam ezt a feladványt.

A köret hozzá fűszeres sült batáta lett.

 

fullsizerender-4_1.jpg 

 

 

Hozzávalók:

  • 1 kis fej hagyma, felkockázva
  • 5-6 szem koktélparadicsom, negyedelve
  • 3 csiperkegomba, felkarikázva
  • 2 nagy marék fodroskel megtisztítva, felaprítva
  • 100 g hajdina
  • 4 pritaminpaprika
  • 2 ek fetasajt
  • frissen őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Forralj vizet, és 15 perc alatt főzd meg a hajdinát.

2. Forró serpenyőben nagyon kevés vajon pirítsd meg a hagymát és a gombát, add hozzá a paradicsomot és a fodros kelt is. Ha a zöldségek kellően megpuhultak, keverd el őket a fetával.

3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vágd le a paprikák kalapját és szabadítsd meg őket a magoktól.

4. A kész hajdinát add a zöldségekhez,  ízesítsd egy kevés frissen őrölt borssal majd a kész egyveleggel töltsd meg a  paprikákat. A kalapokat helyezd vissza rájuk.

5. Kb 40 percig  ízlésed szerint süsd meg őket, akár az is elég, ha csak egy kicsit megfonnyadnak.

 

17352054_1380651131993865_1968541243176988750_n.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr7012342911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.