egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

Hóemberes keksz kókuszlisztből

citromos-kókuszos cukiság

2016. november 24. - Nálészáj

Nagyjából biztosra veszem, hogy mostantól hetekig mézeskalácsot eszünk majd. Hogy ne unjunk rá (bár csak én szoktam, az aprónép nem ...), valami mást is szerettem volna.

Olyat, ami nem annyira klasszikus, de mégis passzol az adventi időszakhoz. 

Lássuk:

 

dsc_0865.jpg 

 

Hozzávalók:

  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 g kókuszliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek kókuszolaj
  • 180 g barna nádcukor
  • 1 citrom reszelt héja + leve
  • 1 tojás 
  • 2 ek méz
  • 2 ek kókuszreszelék
  • késhegynyi só

 

A díszítéshez:

1 felvert tojás, kókuszreszelék, cukoríróka, olvasztott étcsoki

 dsc_0862.jpg

Elkészítése:

1. A kókuszolajat, a mézet és a cukrot turmixold össze a tojással és a citromlével.

2. Egy tálba öntsd a liszteket, a szódabikarbónát, a sót és dolgozd össze a citromhéjjal, a kókuszreszelékkel és a tojásos-cukros egyveleggel.

3. Celofánba csomagolva tedd a hűtőbe a tésztát kb. 1 órára.

4. Nyújtsd ki a tésztát fél cm vastagra, majd szaggasd ki.

5. Helyezd a kis figurákat sütőpapírral borított tepsire, kenegesd meg őket felvert tojással, szórj rájuk bőségesen kókuszreszeléket.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készül el.

Ha kihűlt, jöhet a móka: a hóemberek kalapját mártsd óvatosan olvasztott csokiba, cukorírókával fess nekik szemeket, orrot, gombokat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8911994614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.