egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

Sütőtökös quiche

2016. november 15. - Nálészáj

A projekt folytatódik: sütőtököt sütőtökkel.

Kevertem már kávéba, sütöttem belőle pogácsát és muffint, felhasználtam turmixba és természetesen a leves sem maradt el.

Már éppen ideje volt kikísérletezni egy főételt is.

Íme:

fullsizerender-4.jpg

 

Hozzávalók

  • 200 g liszt (nálam 100 g TK rozsliszt, 50 g TK búzaliszt, 50 g barna rizsliszt kombója)
  • 80 g vaj
  • 4 tojás
  • 1 doboz tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • fél póréhagyma
  • 5 szelet sütőtök, megsütve 
  • császárszalonna (kevés is elég, csak az ízéért, mutatóba)
  • egy marék reszelt sajt
  • só, bors, zsálya, kurkuma, szerecsendió

 

Elkészítése:

1. A tésztához gyúrd össze a vajat, 1 tojást és a lisztet egy csipetnyi sóval és 2 ek tejföllel, majd tedd a hűtőbe kb 30 percre.

2. Botmixerrel pürésíts 4 szelet sütötököt a maradék tejföllel, 3 tojással. Kerüljön bele só, bors, szerecsendió, kurkuma és zsálya is.

3. Az utolsó szelet sütőtököt kockázd fel, vágd vékony karikákra a hagymákat és keskeny csíkokra a császárszalonnát.

4. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, terítsd be vele a piteformát.

5. A tésztára szórd rá egyenletesen 3. pontban felsoroltakat, öntsd nyakon a sütőtökös masszával és szórd meg sajttal.

6. 200 fokon (alsó-felső sütéssel) 40-45 perc alatt gyönyörű aranybarnára sül.

Fogyaszthatod hidegen is, melegen is. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr6411963329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.