egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

Banánkenyér

étcsokival és dióval

2016. november 12. - Nálészáj

 

Este volt.

Pepecselni nem volt kedvem, de örültem volna, ha valami igazán finom reggeli kerülhetett volna az asztalra.  

A hozzávalókban sem dúskáltam.

Lehetetlen küldetés?

Szerencsére NEM. :)

 

Hozzávalók:

  • 120 g olvasztott vaj
  • 170 g liszt (nálam most 100 g teljes kiőrlésű és 70 g gesztenyeliszt)
  • 3 db érett banán, villával szétnyomkodva
  • 1 marék dió, durva darabokban
  • 2 egész tojás
  • 1 vaniliás cukor
  • étcsoki darabok
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 narancs héja lereszelve
  • 1 narancs leve
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj

14963173_1245379318854381_8755303012291676726_n.jpg

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra (alsó-felső).

2. Keverj össze minden hozzávalót.

3. Béleld ki sütőpapírral egy őzgerinc-formát, öntsd bele a masszát.

4. Már sütheted is. :)

 

Nálam 50 percig tartott a sütése. Tűpróbát végeztem, tégy így Te is. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8511951805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.