egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

Palacsinta gesztenyelisztből

2016. november 02. - Nálészáj

Ha van valami, amit kifejezetten nem szeretek sütni, az a palacsinta.

Készítésénél rendszerint azt a sunyi kis trükköt alkalmazom, hogy bekeverek egy NAGY adag tésztát, aztán a férjemre bízom a többit. Nem is látni a konyha környékén olyankor , kivéve, ha az elrontott darabokra vadászok.

Mert azok a legfinomabbak. :)

Pár napja kíváncsiságból vettem gesztenyelisztet. Halvány elképzelésem sem volt róla, mihez kezdek majd vele, de birizgálta a fantáziámat: nem tudtam otthagyni.

Végül ez sült ki belőle...

 

fullsizerender-2.jpg 

Hozzávalók:

 

  • 180 g gesztenyeliszt
  • 5 tojás
  • 3 dl szóda
  • 3 dl tej
  • 1 ek kókuszolaj
  • csipetnyi só

 

Elkészítése:

1. Ha olyan lusta vagy, mint én: tedd az összes hozzávalót nyugodtan egyszerre a turmixgépbe és keverd ki azzal. 

2. Hagyd a tésztát állni legalább fél órát, különben szakad, és túl vékony lesz.

3. Kevés kókuszolajjal kend ki a palacsinasütődet, majd forrósítsd fel.

4. A hagyományos eljárással sütheted is a palacsintákat.

________

Nekem a turmixból a tészta adagolása is valahogy ügyesebbnek tűnik, nem csak a bekeverése. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr6911921687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.