egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

Krémes sütőtökleves almával

2016. október 31. - Nálészáj

 

14656249_1226252800767033_5918228703257126877_n.jpg

 

Hozzávalók:

  1. 1 fej hagyma
  2. fél sütőtök megsütve
  3. 1 alma
  4. kevéske tejszín
  5. só, bors, szerecsendió

 

Tálaláshoz: chili-pehely és pirított tökmag

 

Elkészítése:

1. Kókuszolajon pirítsd üvegesre a felkockázott hagymát , majd add hozzá a hámozott, kockákra vágott almát is.

2. Párold őket addig, míg az alma megpuhul.

3. A sütőtököt a hagymás-almás keverékkel és tejszínnel pürésítsd, öntsd fel vízzel.

4. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, kevés gyömbérrel, majd forrald fel. 

________

Tálaláskor jól áll neki a chili-pehely és a frissen őrölt bors is.

A legszívesebben forró serpenyőben pirított tökmaggal esszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr9711917933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.