egy pörgős anyuka a konyhában

nálészáj

Céklakrémleves pirított mandulával

színpompás és nagyon finom

2016. október 30. - Nálészáj

 Első blikkre furcsának tűnik? Pedig nagyon finom.

A lányom kifejezetten örömmel veszi, ha elkészítem. Nem csak az íze miatt, hanem azért, mert "rózsaszín". :) 

fullsizerender.jpg

Hozzávalók: 

A leveshez:

  • 1 db hagyma
  • 2 kisebb cékla
  • 1 db alma
  • 1 db krumpli
  • kókuszolaj
  • só, bors, szerecsendió és tejszín ízlés szerint

 

A tálaláshoz:

  • Mandulalapocskák

 

Elkészítése:

1. Kókuszolajon futtasd meg a felkockázott hagymát.

2. Add hozzá az almát és a zöldségeket, párold őket pár percig, hadd szokjanak össze. :)

3. Öntsd fel vízzel (ha van alapleved, akkor nyilván inkább azzal...)

4. Ha a zöldségek megpuhultak, pürésítsd egy kis tejszín társaságában.

5. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és hagyd még egyet rottyanni a tűzhelyen.

6. Forró, száraz serpenyőben pirítsd meg nagyon odafigyelve a mandulalapocskákat és szórd rá őket tálaláskor a káprázatos színű levesre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://naleszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr5211916531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.